Witajcie. Zainteresował mnie temat ankiety i to jak to obieracie. Krótko mówiąc – zgadzam się z Mr. Bluesem i nie jest to żadna kokieteria. Jako kilkukrotny laureat ankiety mam prawo zabrac głos w tej ciekawej dyskusji. Moim zdaniem – głosujcie na młodych, róbcie wszystko co tylko możliwe by młodym muzykom dac szansę, są zresztą świetni! Kozłowski, Miarka i inni młodzi gitarzyści – to dzisiaj bluesowy top – młodzi ludzie których powinno się docenić. Mówię o gitarze bo na tym się znam, ale w innych kategoriach jest pewnie podobnie. W ubiegłym roku powiedziałem na Gali w Chorzowie że nagrodę Kalarusa odbieram w imieniu młodego pokolenia gitarzystów bo miałem świadomość że ludzie mogą głosować na mnie „z rozpędu” i kilkoma głosami wygrywam z innymi zdolnymi młodymi muzykami którzy prezentują wysoki poziom i grają bluesa bo to naprawdę czują. W tym roku głosuja prenumeratorzy, myślę że można im zaufać. To przecież również użytkownicy tego forum. Ja już swoje wygrałem i cieszę się ze mogę nadal ze swoim zespołem spotykać się z Wami na koncertach. Teraz doceniajcie aktualne dokonania, to co dzieje się na bieżąco. Ankieta ma to do siebie że jej wyniki nie wszystkim się podobają ale myslę że dzięki rozsądnym głosom można przynajmniej z roku na rok zmieniać jej końcowy kształt a nie oglądać ciągle „starą gwardię” w Chorzowie. Pozdrawiam wszystkich i sorry za ten wywód ale sami rozumiecie – zima, śnieg, zamuła, nuda, człowiek się starzeje, w głowie się mąci…