13.04.09' poniedziałek godzina 23:00 Radio Centrum Kalisz (106.4) i "Okolice Bluesa".
I po raz kolejny wypada mi program w drugi Dzień Świąt Wielkiej Nocy
Długo bardzo czekałem, aby móc zaprezentować w "Okolicach Bluesa", bardzo ulubioną moją Orkiestrę która 8 lat temu, postanowiła że nazywać się będzie
"Outsider Blues".
Wreszcie cierpliwość moja została nagrodzona, bo audycję Świąteczną poświęcimy tylko i wyłącznie dla tej formacji a w dodatku, będzie to prapremiera ich krążka debiutanckiego, zatytułowanego po prostu "Outsider Blues".
To grupa siedmiu zapaleńców niezwykle skromnych
z Przeworska, którzy nie zabiegają o splendor , nie zabiegaja o sławę. Nie są też medialni. Kochaja bluesa i granie tych czarownych nutek, to dla nich radość największa!
Wiele lat czekali na swój pierwszy album. Ale przecież marzenia się spełniają i właśnie w tej godzinie, odkrywać będziemy misternie i powoli, co też przynosi nam ta parząca wręcz jeszcze płyta!
Mnie przyniosła bardzo wiele pozytywnych wibracji i emocji i dlatego zaproponowałem Leaderowi
Jackowi Szpytmie, aby prapremiera odbyła się w "Okolicach Bluesa", a Jacek przyjął zaproszenie, za co serdecznie dziękuję!!!
Mam też nadzieję że uda się nam zebrać w dość szerokim gronie, przy Świątecznym Bluesowym Stole i wspólnie celebrować spektakl nazywany "Outsider Blues" i zapewniam, że wybór to będzie najlepszy tego wieczoru!!!
Zapraszam do słuchania oraz rozmów na tej stronie, podczas emisji programu!!!
Telefon Radio Centrum Kalisz 062/ 503 10 64
Do usłyszenia w poniedziałek Świąteczny o 23:00!!!