autor: Andrzej Jerzyk`e » maja 9, 2006, 9:07 pm
Przyznam si? ?e jestem po kolejnym dzi? ods?uchaniu Waszego demo i nie ukrywam, ?e ka?de nast?pne robi (przynajmniej na mnie) spore wra?enie.
Chcia?bym bardzo jawi? si? facetem kt?ry zna si? na muzyce, jednak ta umiej?tno?? jest mi obca. Chc? przekaza? Wam tylko swoje odczucia, s?uchaj?c nutek nazywanych "Styropian Blues".
Nie wiem. Ale Jeste?cie chyba jedyn? kapel? kt?ra gra w takim stylu, a styl to nie ?atwy, zar?wno w warstwie wykonania jak i bezpo?redniego dotarcia do s?uchacza.
Niestety fuzja bluesa i jazzu, , podana w spos?b pow?ci?gliwy, nie jest dzi? witana owacyjnie - a szkoda!
Wychodz?c na scen?, trzeba by? ?wiadomym sztuki kt?r? chcecie przekaza? publiczno?ci. W Ostrowie na "Blues Colours", uda?o si? Wam uczyni? to w 100% i nie jest to tylko moje zdanie. Dla mnie Wasz wyst?p by? wyr??nikiem, cho? przecie? wszyscy zagrali z poprzeczk? podniesion? bardzo wysoko. Ten wyr??nik, to w?a?nie bezb??dne poruszanie si? w ?wiecie nutek bluesa, zabarwionego jazzem. Wam przychodzi to z ?atwo?ci?.
S?uchaj?c demo, nagranego my?l? na setk?, s?ysz? ?e wsp?lne muzykowanie daje Wam wiele rado?ci. Trudno te? nie doceni? umiej?tno?ci i kunsztu wszystkich muzyk?w. Nie chodzi mi tu o zawi?o?ci i szale?cze popisy, a o spos?b my?lenie wszystkich instrumentalist?w na scenie.
Gratuluj?! Czas Chopy wyj?? z cienia i pokaza? si? bardziej na naszej Polskiej Ziemi. My?l? ?e Wasze koncerty, nawet najbardziej wybrednego s?uchacza, nie pozostawi? oboj?tnym.
Wy?lijcie swoje demo do red.Andrzeja Matysika, Ryszarda Glogera, Wojciecha Manna, Jana Chojnackiego, S?awka Turkowskiego, Wiesia Chmielewskiego, Zdzisia Paj?ka, Przemka Draheima, S?awka Wierzcholskiego i innych kt?rym dobro bluesa (w szerokim poj?ciu tego s?owa) le?y na sercu. Ufam, ?e po wys?uchaniu Waszej muzy, b?d? chcieli zagra? "Styropian Blues" w swoich audycjach. Tego Wam ?ycz?, a innych zapraszam na koncerty paru zakr?conych facet?w z Bielska Bia?ej, kt?rzy (moim skromnym zdaniem), poznali ju? wiele nutek zapisanych na bluesowym i jazzowym niebie.