autor: Andrzej Jerzyk`e » grudnia 25, 2004, 12:31 am
To prosz? napisz, bo ja niestety nie potrafi? robi? tego profesjonalnie. Musz? wydradzi? Ci Rafa?ku w wielkiej tajemnicy, ?e "Elegant Gypsy", otrzyma?em na czarnym winylowym kr??ku, dok?adnie trzy tygodnie po ukazaniu si? tego niepowtarzalnego albumu. Zbierali?my si? u Naszej przyjaci??ki Bogusi w ka?dy pi?tek i s?uchali?my tego (dzi? ju?) arcydzie?a przesz?o?ci, do totalnego wyniszczenia winylu. Poza tym musz? powiedzie? Ci, ?e to w?a?nie Al Dl Meola, mia? nie ma?y wp?yw na moje ?ycie prywatne. Ale to ju? opowie?? jak b?dzie okazja (mam nadziej?) pogada? osobi?cie. Tymczasem czekam na Twoj? recenzj?, bo ufam ?e po niej, wielu m?odych adept?w Jazzu i Bluesa, si?gnie po to wydawnictwo i po mo?e trzykrotnym ods?uchaniu na s?uchawkach w zaciszu domowym, przekona si?, ?e to absolutne Mistrzostwo ?wiata!!!
Rafa?ku! Przez lat trzyna?cie kiedy prowadz? Okolice Bluesa "Elegant Gypsy", pojawi?a si? dwa razy w szerokich fragmentach i za ka?dym razem, zebra?a entuzjastyczne recenzje s?uchaczy. Zreszt? po dzie? dzisiejszy, mam pro?by o powt?rzenie tych znamienitych nutek i tak sobie my?l?, ?e chyba zrobi? to w po?owie lutego A.D. 2005, bo ten powr?t do Meoli na naszym forum, nie ukrywam ?e nieco mnie nakr?ci?. Pisz?c te s?owa, w g?o?nikach mam "Elegant Gypsy". I Ludzie! Min??o tyle lat, a te nagrania ci?gle brzmi? fantastycznie, porywaj?co, jakby zosta?y zrealizowane gdzie? wczoraj. Do tego sekcja z?o?ona z samych doskona?o?ci. Ale o tym wszystkim, ufam, ?e napisze Rafa?. Ja jestem zbyt wielkim entuzjast? i dlatego nie potrafi? by? obiektywny.
Al Di Meola Pot?g? Jest i Basta!!!