Własne oświadczenie w sprawie określania Margot jako mężczyznę, wydało szefostwo i udziałowcy Radia Nowy Świat, w którym odcinają się od Jedlińskiego. Podpisali je: Magda Jethon, Anna Krakowska, Patrycja Macjon, Jan Chojnacki, Krzysztof Łuszczewski, Wojciech Mann i Jerzy Sosnowski. - Zastosowana przez nas forma męskoosobowa („aktywista”) w odniesieniu do Margot była nieintencjonalnym błędem, który w żadnej mierze nie definiuje stanowiska Radia Nowy Świat wobec wspomnianych osób i wydarzeń. Pragniemy podkreślić, że wpis Piotra Jedlińskiego jest jego prywatną opinią. Robimy wszystko, by tworzeniu Radia Nowy Świat przyświecała idea obiektywizmu i neutralności - napisali.
Czytaj więcej na:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/p ... nowy-swiatKierownictwo stacji postanowiło zatem wziąć całkowity rozbrat z rzeczywistością i zdrowym rozsądkiem i uznać za "nieintencjonalny błąd"
fakt nazwania mężczyzny mężczyzną. Oświadczenie podpisali m.in. Mann i Chojnacki. Gówno mnie już w tej chwili obchodzi czy uczynili to z przekonania, z głupoty czy koniunkturalizmu. Dla mnie są skończeni jako dziennikarze i autorytety muzyczne, którymi bez wątpienia kiedyś byli. Dziś to postacie raczej żałosne jak cała reszta dinozaurów RNŚ zmuszonych do podporządkowania się chorej ideologii rozhisteryzowanych działaczy LGBT. Blues zawsze kojarzył mi się ze zdrowym rozsądkiem, tradycją i dystansem do rzeczywistości. Okazało się, że jest inaczej. Ciekawi mnie jedynie czy będą w tym konsekwentni tj. czy poprą postulat, by czub o "płci binarnej" przeszedł np. na emeryturę w wieku 60 lat jak dla kobiet, a nie 65 lat jak w przypadku mężczyzn, gdy w odpowiednim wieku na nowo zdefiniuje swą "płeć". I żebyście nie byli zdziwieni gdy kiedyś taki ktoś (cz raczej takie coś) postanowi np. wejść w ślad za waszą córką do przebieralni na basenie, bo akurat w tym momencie poczuje się kobietą. Idee mają przecież swoje konsekwencje w realnym świecie. Jeżeli z przekonania, głupoty czy koniunkturalizmu poddacie się tej paranoi tak jak szefostwo RNŚ, to w opisanych wyżej sytuacjach niestety pozostanie wam już tylko wytrzeszczanie gał jak to robi niejaki StS.