[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
Okolice Bluesa • Wyświetl temat - GERRY JABLONSKI And The ELECTRIC BAND - trasa koncertowa

GERRY JABLONSKI And The ELECTRIC BAND - trasa koncertowa

Dajcie znać o najmniejszych nawet koncertach Bluesowych (i nie tylko) w Waszej okolicy!

Moderator: mods

GERRY JABLONSKI And The ELECTRIC BAND - trasa koncertowa

Postautor: hipek » kwietnia 24, 2013, 1:57 pm

Z koncertami przybywa ponownie szkocka formacja GERRY JABLONSKI AND THE ELECTRIC BAND.

Obrazek

Występy zespołu podczas poprzedniej trasy odbiły się ogromnym echem. Zdecydowana większość koncertów odbyła się przy wypełnionych salach, a reakcje publiczności były nadzwyczaj spontaniczne. Podczas dziesięciodniowej trasy zespół sprzedał kilkaset płyt, udzielił kilkunastu wywiadów, a jego utwory były prezentowane w wielu stacjach radiowych i telewizyjnych.
W składzie zespołu znajdziemy wybitnych muzyków, także z Polski lub mających pochodzenie z naszego kraju, co uatrakcyjnia koncerty zespołu, tym bardziej, że stanowią oni ścisłe TOP5 brytyjskiej sceny bluesowej (Blues In Britain). Perkusista zespołu, Dave Innes, w przeszłości współpracował m.in. z Fish’em ze słynnego Marillion. Gerry Jablonski to jeden z najbardziej znanych gitarzystów na “wyspach”. Piotr Narojczyk - harmonijka ustna (umiejscowiony na trzecim miejscu na liście “instrumentalistów, harmonijkarzy”, według plebiscytu prestiżowego magazynu “Blues In Britain”), w opinii wielu,także jeden z najlepszych harmonijkarzy polskich. Grigor Leslie to znakomity basista, określany mianem "profesora" tego instrumentu!

NA TRASIE DODATKOWO NIESPODZIANKA! Szczegóły wkrótce!!!

Polecamy koncerty:

26.04.2013 Szczecin - Free Blues Club
https://www.facebook.com/events/551454451562009/
Godz. 21:00
al. Powstańców Wlkp. 20, Szczecin
Bilety: 30/40 zł (do nabycia w klubie oraz: FAN, ROCKMAN, MIGACZ TRAVEL, BILETY.FM)
Bilety: http://bilety.fm/pl/muzyka/336-bilety-n ... cinie.html

27.04.2013 Myślibórz - MOK klub
godz. 20:00
ul. Klasztorna 3, Myślibórz

28.04.2013 Poznań - Klubokawiarnia Niebieska
https://www.facebook.com/events/5577073 ... 1/?fref=ts
Godz. 19:00
Bilety: 25/30 zł (do nabycia w klubie)
ul. Gwarna 8, Poznań

29.04.2013 Warszawa - Ćma Barowa
https://www.facebook.com/events/594704597208870/
Godz. 20:00 (+ support FEBRA)
Bilety: 20/30 zł (do nabycia w klubie)

30.04.2013 Warszawa - Roxy FM
https://www.facebook.com/events/375514552559567/
Ranne Kakao | Live 7:00 - 10:00
Tymański & Kędzierski

30.04.2013 Ciechanów - Klub Na Dołku
godz. 20:00
Bilety:
PCKiSz, ul. Strażacka 5

01.05.2013 Szczecinek - Jaw Raw Meeting (Mysia Wyspa)
godz. 19:00 + Jaw Raw
Wstęp bezpłatny!!!
Mysia Wyspa, Szczecinek (kursy wg. rozkładu PKS: Tramwaj Wodny)

ZAPRASZAMY!!!!
"wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, ale przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to zrobi" ...

::: www.hpg.net.pl :::
Awatar użytkownika
hipek
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: Brzoza » kwietnia 25, 2013, 11:37 am

Moja audycja w Radiu SAR --> www.trojwymiar.radiosar.pl
wtorki o 21:00 | Adam Brzeziński
http://blues.com.pl/viewforum.php?f=87
Awatar użytkownika
Brzoza
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: hipek » kwietnia 25, 2013, 11:43 am

"wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, ale przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to zrobi" ...

Awatar użytkownika
hipek
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: MAQ » kwietnia 29, 2013, 9:51 pm

Już nieco ochłonąłem :) ,
choć jeszcze przed chwilą jak rozmawiałem z Witkiem, to znów mnie nosiło nad ziemią.

Po raz kolejny NIEZIEMSKI koncert.

Nie do wiary!
Ale spróbuję po kolei :)

Przed koncertem była świetna atmosfera.
Skład (w znaczeniu publika) fenomenalny.
Dookoła sami przyjaciele :D , już na początku obowiązkowa wymiana zdań z Ricardem o planach koncertowych yeah!
W trakcie rozmów przy stoliku zespół przemknął, jak zwykle z uśmiechem, przez publiczność i już poczułem pierwszy dreszcz - są.

Jakoś krótko po moim powrocie z kibla zaczęli wpuszczać na salę i tu niemały szok.
Słowo sala nie jest chyba właściwe :shock: .
Na pierwszy rzut oka ten dość wąski, około 50 metrowy, pokój prezentował się dość osobliwie.
Przyznam, że trochę się wystraszyłem czy zespół się nie obrazi za tak ciasne warunki, ale stwierdziłem - nic to.
(później okazało się, że było wręcz odwrotnie - Hipek jest jednak gość)

Punkt 20 pojawili się pół metra przede mną:

Gerry Jablonski - GUITAR, LEAD VOCALS
Peter Narojczyk - HARMONICA
Grigor Leslie - BASS
Dave Innes - DRUMS

i zaczęli miarowo riffować, aby po raz kolejny (tak! tak!) WYSADZIĆ niebieską klubokawiarnię w powietrze.

THE BOYS ARE BACK!!!!! :D :D :D :D

Naprawdę, w tej sekundzie zrobiło mi się żal kapel, które jeszcze zobaczę w tym roku.
Szczerze przepraszam wszystkich muzyków, którzy czytają te słowa, ale ten zespół jest dla mnie konkurencją wyłącznie dla samego siebie.
Od pierwszej chwili mnie porwali i nie puszczali do ostatniego uderzenia.

Muzycznie, w stosunku do poprzednich występów, zanotowałem wiele różnic.
Set inaczej skonstruowany, sporo utworów z jeszcze niewydanej płyty + delikatne różnice w aranżach utworów granych wcześniej, głównie w warstwie rytmicznej.

Królem wieczoru został dla mnie Dave Innes.
Grał trochę jakby na amfetaminie ;) , co rusz strzelał zupełnie nieoczekiwanymi przejściami, przez ani jeden moment nie popadając w puste popisy.
Choć jedną małą uwagę mam - najpewniej przez to, że nagłośniona była wyłącznie centrala, przyjął za punkt honoru grać nieco głośniej. Niepotrzebnie.
Jako bębniarz zdecydowanie rockowy, standardowe przyłożenie w zupełności by wystarczyło.
Z drugiej strony mogło go po prostu ponieść, a był tego dnia w ogniu :)
Rozwalająco wypadło również jego solo, którego seksualne fragmenty, doprowadziły mnie do takiego natężenia śmiechu, że się chyba popłakałem.

Tandem Gerry & Peter też tego wieczoru nie odpuszczał.
Piotr co chwilę zasuwał jakimś harmonijkowym fuzzem, co przy uderzeniu wraz z riffem elektryzowało maksymalnie.
Gerry cały czas szalał i niezwykle często wychodził do publiczności, grając w ekstazie w swoim nadpobudliwym stylu.
Kocham te akcenty puszczane gdzieś pomiędzy dźwiękami!

Nieco przygaszony był Grigor Leslie, choć brzmiał chyba najlepiej z całej czwórki.
Przyznam, że paradoksalnie wszystkie nierówności mnie cieszyły.

Gdy grali te bardziej przebojowe numery, moja uwaga na moment uciekała gdzie indziej, były chwile w których gitara znikała,
a czasem całość była tak przywalona, że trochę nie było wiadomo co się dzieje.
I to wszystko mnie wręcz wzruszyło.
Jeden z tych zespołów, który wciąż nie jest maszyną do grania tras, przy tym wszystkim zachowuje swój prawdziwie spontaniczny charakter.

Przyznam, że zrobiło mi się cholernie miło, gdy Gerry widząc, że krzyczę większość tekstów machnął do mnie ręką, że jakby co, to mogę krzyknąć do mikrofonu.
Po koncercie znów wzruszenie, gdy usłyszałem od niego i Grigora kilka dobrych słów.
I expected you.

No i do tego wszystkiego element dzięki któremu, w tak niepozornym miejscu, zespół dał z siebie wszystko - publika.
Właśnie dlatego, że było tak kameralnie zespół wręcz chłonął moc od ludzi, którzy naprawdę pokazali, że było dobrze.
Dawno też nie byłem na koncercie, który zakończył się salwą DZIĘ-KU-JEMY! DZIĘ-KU-JEMY! Po ostatnim nieplanowanym bisie.

Niesamowite było dla mnie widzieć przez 90% koncertu uśmiechniętego Gera, zadowolonego i tańczącego z Agą Andrzeja i wciąż zadowolonych Macieja z córką, Marka, Magdę z Waldkiem i resztę ekipy których uśmiechy wciąż gdzieś tam były.

Było przepięknie, a przy tym petarda wciąż nie z tego świata.
W dobrych czasach żyję :)

Pozdrawiam wszystkich z tego miejsca i naprawdę jeszcze raz dziękuję!!
Hipek BRAWA!
Awatar użytkownika
MAQ
bluesmaniak
bluesmaniak

Postautor: Brzoza » kwietnia 29, 2013, 11:30 pm

MAQ, niezmiernie cieszę się z tych twoich słów! Jak przyjechali na pierwszą trasę to frekwencja na koncertach była znikoma, a teraz... Każdy ich koncert powala! Mój tata już płacze, że nie zagrają w Trójmieście, a ja się jaram, że zagrają podczas Las, Woda & Blues! :D
Moja audycja w Radiu SAR --> www.trojwymiar.radiosar.pl
wtorki o 21:00 | Adam Brzeziński
http://blues.com.pl/viewforum.php?f=87
Awatar użytkownika
Brzoza
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: hipek » kwietnia 30, 2013, 7:53 am

Jej... jestem wzruszony.
Miło mi bardzo...

Wczoraj byłem w Warszawie, poniedziałek, nieco większy klub od Niebieskiej... TŁUM LUDZI!!! Klub wypełniony niemalże do ostatniego miejsca stojącego... Support świetny (FEBRA z Otwocka)! Rozgrzał publikę rewelacyjnie!
Wielu przyjaciół, wspólne śpiewy, tańce... wszystko, co powinno być na fajnym koncercie!

Dziekuję, dziekuję!!

:D

Awatar użytkownika
hipek
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: bartic » kwietnia 30, 2013, 11:04 am

oddam 2 bilety na Satrianiego w zamian za jeden na Jablonskiego
pozdrawiam
bartłomiej czerniak
Awatar użytkownika
bartic
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: ref » kwietnia 30, 2013, 11:44 am

12 Taktów - muzyczny punt wyjścia /
Rafał Maciak
Awatar użytkownika
ref
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: Stan.Antoskiewicz » kwietnia 30, 2013, 1:53 pm

Miło to czytać mając w planach przeżycie tego koncertu na własnej skórze już dziś o 20.07 Na Dołku w Ciechanowie :D :D
Jak by ktoś przejeżdżał obok np. w drodze na Mazury ..zapraszam na piwo :wink:

Awatar użytkownika
Stan.Antoskiewicz
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: Stan.Antoskiewicz » maja 1, 2013, 10:54 am

Byłem, widziałem, jestem pod wrażeniem :D
Grali długo i to nam wcale nie przeszkadzało.
Wysoki poziom i kultura muzyczna poparte dramaturgią i sprawnością fizyczną.
Zalecam przekonanie się na własne oczy / uszy o prawdziwości mych ustaleń :)

Awatar użytkownika
Stan.Antoskiewicz
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: MAQ » maja 3, 2013, 5:42 pm

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Więcj zdjęć na fcbk'u klubokawiarni niebieskiej :D
Awatar użytkownika
MAQ
bluesmaniak
bluesmaniak

nowoczesne kuchnie tarnowskie góry piekary śląskie będzin świętochłowice zawiercie knurów mikołów czeladź myszków czerwionka leszczyny lubliniec łaziska górne bieruń

Wróć do Koncerty