Wolę iść na koncert polskiego zespołu , niż wysłuchiwać tego gitarowego ( aczkolwiek utalentowanego ") nudziarza
Ostatnio byłam na koncercie - Kapołka/ Głyk / Ziółek i wiem, co piszę
- 15 zł. koncert , a od tych panów - mógłby się uczyć, uczyć i jeszcze raz uczyć - zwłaszcza kultury grania
Zaoszczędzę co najmniej 200/300zł = dwa kolejne świetne koncerty mistrzów bluesa !
( no
mam nadzieję,ze takowych nasi włodarze zaproszą )
Co dziwne mistrzowie są o połowę tańsi ( o ile nie o 3/4 ), niż te wszystkie modne wyjce
( - JB - i ta pseudo blues wokalistka Beth Heart , która nagrała w swoim życiu kilka "niebeczących" bluesów -
Co ona ma wspólnego z bluesem, tego pojąć nie potrafię, może ktoś mnie oświeci .... w czym tkwi jej fenomen, skora każdy ( znawca muzyki ) ją tak gloryfikuje
?
I proszę nie powoływać się na bluesy, które nagrała na przedostatniej płycie - znam je .
To za mało aby ją mianować bluesową wokalistką .
Świat się koczy,
blues został "zminiaturyzowany "
Zwykła rozkładająca nogi i pokazujące swe wdzięki ( "naćpana " o tym każdy wie , kto oglądał " ... Heart Paradiso Amsterdam ") , kobietka, staje się kimś, kto kreuje wizerunek bluesowej wokalistki ... Czasy Janis Joplyn nie wrócą, , to już nie jest modne !
Ja powiem tak na zakończenie - posłuchajcie bluesa !!!!!
Widocznie go nie znacie , skoro takiego kogoś jak J.B , czy B.H wychwalacie .
Tyle pięknych bluesowych płyt w tym roku zostało nagranych,nie kierujcie się opinią "znawców" - sami posłuchajcie .
Blues, to nie jest rock