[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3887)
Okolice Bluesa • Wyświetl temat - [LEGNICA] Blues Day_(10 marca)

[LEGNICA] Blues Day_(10 marca)

Dajcie znać o najmniejszych nawet koncertach Bluesowych (i nie tylko) w Waszej okolicy!

Moderator: mods

[LEGNICA] Blues Day_(10 marca)

Postautor: Beata ;-) » lutego 14, 2012, 8:32 am

Zbliża się kolejna edycja Legnica Blues Day.
W tym roku przypadnie ten dzień - 10 marca
Start o godz. 19:00, w klubie Spiżarnia, przy ul. Piastowskiej 1.

Zagrają:

Janet Robin & Łukasz Gorczyca Band
Janet Robin – gitara, wokal
Łukasz Gorczyca – bas
Maciek Mąka – gitara
Paweł Dobrowolski – perkusja

ANET ROBIN – charyzmatyczna, obdarzona niesamowitym głosem wokalistka i gitarzystaka blues- rockowa.
Pochodzi z Południowej Kaliforni. Była najmłodszą uczennicą Legendarnego gitarzysty RandyRhoads’a. W latach 90-tych dołączyła do zespołu Lindsey’a Buckinghama z Fleetwood Mac.
Ma na swoim koncie 5 solowych płyt, z których ostatnia ( wydana także w Europie) ‘ Everything Has changed’ została wyprodukowana przez Johna Carter Cash’a ( syna Johnny Casha i June Carter). Janet Robin została uznana przez prestiżowy magazyn ‘Modern Guitar’ za najlepszą gitarzystkę w Stanach Zjednoczonych.
Podczas swojej pierwszej wizyty w Polsce Janet Robin wystąpi z zespołem Łukasza Gorczyc.

ŁUKASZ GORCZYCA
- basista, kompozytor, autor muzyki do spektakli teatralnych, absolwent Wydziału Jazzu i Muzyki Rozrywkowej AM w Katowicach. Koncertował i nagrywał z takimi artystami jak Wheatbread Johnson, Griff Hamlin, Patsy Gamble, Keith Thompson, Rob Tognoni, Risto Toppola, Terry Man, Lester Kidson, Billy Hamilton, Alex Rossi, Wojciech Korda i wieloma innymi.
www.lukaszgorczyca.com

oraz

Karolina Cygonek & Jan Gałach Band

Karolina Cygonek – wokal
Jan Galach – skrzypce
Marek "Pegaz" Kobus – gitara
Marek Idzik – bas
Jakub Fiszer – perkusja
Borys Sawaszkiewicz – klawisze

KAROLINA CYGONEK – z zawodu dziennikarka, z pasji podróżniczka. Śpiewa głównie w klimatach blues-rockowych, ale od zawsze zafascynowana muzyką klasyczną, jazzem, rhythm and bluesem,funkiem i transem, transem, psychodelicznym transem. W 2007 i 2008 r. została uznana przez czytelników kwartalnika „Twój Blues” za najlepszą wokalistkę bluesową w Polsce. Trzykrotnie (w 2010, 2009 i 2007 roku) zajmowała tę pozycję w dorocznej ankiecie ogólnopolskiego forum internetowego Okolice Bluesa.
Występowała na największych imprezach bluesowych, m.in: Festiwalu Rawa Blues, Olsztyńskich Nocach Bluesowych czy Jimiway Blues Festiwal.
Od niedawna na stałe w składzie Jan Gałach Band.
www.karolinacyganek.com

JAN GAŁACH BAND
powstał w 2010 roku, jako autorski projekt jednego z najzdolniejszych artystów młodego pokolenia polskiej sceny muzycznej. Jan Gałach, powszechnie uznawany jest za multiinstrumentalistę (skrzypce,gitara,cajon,klawisze), jednak jego największą miłością są skrzypce. Wyrazista osobowość, charyzma sceniczna oraz charakterystyczna stylistyka gry spowodowały, że Jan Gałach pomimo swojego młodego wieku, szybko stał się artystą rozpoznawalnym. Wielokrotnie nagradzany. W plebiscycie "Blues Top" kilkakrotnie zajmował czołowe miejsca w kategorii "Instrumenty różne" a w 2007 i 2010 roku, uzyskał tytuł instrumentalisty roku. Znalazł się także w pierwszej piątce międzynarodowego konkursu organizowanego przez członków zespołu The Derek Trucks Band i portal Indaba Music.

BILETY:
LCK / kasa - Akademia Rycerska ul. Chojnowska 2,
Galeria SATYRYKON – Rynek 36,
klub "Spiżarnia" – Piastowska 1,
SklepMuzyczny IMM – Wrocławska 52
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Beata ;-) » lutego 16, 2012, 9:18 am

(dziękuję Marku-"Mały" za czujność ;-), data Blues Day, poprawiona)
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Beata ;-) » marca 6, 2012, 12:00 am

JANET ROBIN, ta sympatyczna dziewczyna odwiedzi m.in.Legnicę na Blues Day 10 marca (sobota). Może być ciekawie.

http://www.youtube.com/watch?v=9ea48MeM ... re=related
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Gabriels » marca 7, 2012, 6:00 pm

Awatar użytkownika
Gabriels
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: Beata ;-) » marca 8, 2012, 12:01 pm

Witaj, wiesz wydaje mi się, że nie powinno. Ja jeszcze też nie kupiłam biletu. Spróbuj może się dowiedzieć dzwoniąc na podany przeze mnie na początku nr tel. W dniu koncertów bilety są droższe o 10 zł.
Muszę Ci powiedzieć, że rok temu było tak wielkie zainteresowanie tą imprezą, że Spiżarnia nie mogła pomieścić ludzi, był niesamowity tłok.
Odkąd Spiż, przekształcił się w Spiżarnię, przeniosła się z piwnicy (w której był swoisty klimat, piętro wyżej już gdzieś ten klimat umknął, ale też jest ok:) ) na piętro wyżej , inny właściciel , mnogość częstych i różnych koncertów, Spiżarnia teraz tętni życiem. Stąd może być problem z zakupem biletów, choć jak wspomniałam - mogę się mylić ;-). Kiedyś myślałam, że Legnica to miasto uśpione głównie na blues, ale odkąd jest Spiżarnia, zmieniłam zdanie o legniczanach .
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Beata ;-) » marca 8, 2012, 12:17 pm

Informacja o biletach:

- 30 zł (przedsprzedaż),
- 40 zł (w dniu koncertu)

- Spiżarnia
emil: info@spizarnia.info
(można napisać i zapytać, czy można zarezerwowac bilet)
nr tel do nich nie mogą znaleźć(?)

- Galeria Satyrykon

Rynek 36, Legnica, Tel: 501 504 115 www.lck.art.pl
( godziny otwarcia do godz. 18", Galeria znajduje się niedaleko klubu Spiżarnia)

tyle mogę podpowiedzieć/naprowadzić/pomóc
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Beata ;-) » marca 11, 2012, 10:36 am

Wczorajszy koncert w Spiżarni zdecydowanie należał (według mnie) do
Karoliny Cygonek & Jan Gałach Band

Znakomita wokalistka, o ruchach rusałki:), pieknie oddająca emocje na scenie. Słyszałam ich pierwszy raz 'na zywo' (mimo, że pana Jana:), miałam przyjemność usłyszeć podczas koncertu z M.Jakubowicz, dawno temu w naszym Teatrze...był równie rewelacyjny)i byłam zachwycona. Barwa głosu, przekaz emocji, i ten band ZNAKOMITY w każdym dźwieku. Dawno nie miałam tyle ciar na skórze jak wczoraj. Znakomity Jan na skrzypkach, basista, kalwiszowiec no i te talarze Jakuba...masakra. nazwę to poezją dzwięków . Od dziś jestem waszą fanką - całego składu jaki wczoraj zaprezentował się w moim skromnym mieście. (mam nadzieję, że nie wprowadziłam małego dyskomfortu, kiedy podeszłam do Was podziękować?...było naprawdę pięknie - Dziękuję). chapeau bas

Karolina Cygonek – wokal
Jan Galach – skrzypce
Marek "Pegaz" Kobus – gitara
Marek Idzik – bas
Jakub Fiszer – perkusja
Borys Sawaszkiewicz – klawisze

Drugi występ:
Janet Robin & Łukasz Gorczyca Band
Janet Robin – gitara, wokal
Łukasz Gorczyca – bas
Maciek Mąka – gitara
Paweł Dobrowolski – perkusja

Drugi występ nie dał mi już tyle wrażeń (przepraszam). Amerykanka mimo, że utalentowana, muzycy świetni, którzy jej towarzyszyli, ale zabrakło mi tych wrażeń, które przenoszą nas w tą inną rzeczywistość.

Cały wieczór był cudny i życzyłabym sobie takich więcej.
Pozdrowienia dla wszystkich wczorajszych muzyków.
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Gabriels » marca 11, 2012, 10:48 am

Wczorajszy wieczór bardzo milo spędzilem na Blues Dayw klubie Spiżarnia w Legnicy.Imprezę rozpoczęla Karolina Cygonek i Galach Band.Koncert R E W E L A C Y J N Y :!: .Na estradzie pelna energi w świetnej formie Karolina i kapitalnie grający zespól :!: :!: :!:
Karolina przedstawila zestaw swoich najlepszych numerów m.in: This is Hip
,Woman ,My Baby no i oczywiście Whipping Post Allmanów .W tym ostatnim numerze caly band zagral fantastycznie :!:
Trudne zadanie stanęlo przed Janet Robin[/b niejako gwiazdy wieczoru.
Muzyka w klimacie pop rockowym ,zagrana na bardzo dobrym poziomie z udzialem w roli towarzyszącego Janet[b] bandu Lukasza Gorczycy

Klimat imprezy bardzo fajny;przyjemny lokal i świetnie reagująca na wydarzenia na scenie publiczność.Kolejną edycję Blues Day w przyszlym roku wpisuję do swojego kalendarza .
Awatar użytkownika
Gabriels
bluespatronize
bluespatronize

Postautor: Beata ;-) » marca 11, 2012, 10:54 am

Cieszę się, że podzieliłeś moje zdanie :). Tak, powórzę - Karolina była wczoraj królową. To było fantastyczne przezycie. Żałuję, że głos mi wysiadł i nie za każdym razem mogłam oddac emocje, ale brawa dostawali ode mnie zanim skończyli grać...to była emocjonująca bajka, która zbyt szybko (jak dla mnie) się skończyła.

Gabriels - zapraszamy :)
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Beata ;-) » marca 11, 2012, 11:19 am

Tak było wczoraj, choć to nagranie nie z Legnicy
http://www.youtube.com/watch?v=RJEwwqqrHf8
Awatar użytkownika
Beata ;-)
bluesHealer
bluesHealer

Postautor: Strados » marca 12, 2012, 4:28 pm

Strados
bluesmaniak
bluesmaniak

nowoczesne kuchnie tarnowskie góry piekary śląskie będzin świętochłowice zawiercie knurów mikołów czeladź myszków czerwionka leszczyny lubliniec łaziska górne bieruń

Wróć do Koncerty