autor: Rakiet » stycznia 18, 2012, 11:47 am
trzeba spełnić forumowy obowiązek, więc spełniam. nie wiem tylko dlaczego, ale wszystkie posty z ankietą jakie wysyłam do admina, trafiają mi do skrzynki "do wysłania". może adresat sam je sobie stamtąd wyjmuje?;-) no, nie znam na tyle phpbb (aa, już mi to wyjaśnili, dzięki ;-))...
chciałbym trochę programowo napisać o swoich typach... generalnie uważam, że blues powinien nieść sobą jakiś przekaz. powinien też być szczery. dlatego w głosowaniu zajmowałem się raczej doświadczonymi graczami. nie kręci mnie słuchanie o strzelaniu z gnata czy mordowaniu ukochanej w wykonaniu ucznia liceum czy studenta, których najgorszym doświadczeniem życiowym była awaria sieci w czasie nauki zagrywek z youtuba... co innego jeżeli śpiewa o tym gość, który coś przeżył, zaliczył już parę kopniaków od życia (nie zaszkodzi też kilka przebudzeń o świcie na pustym przystanku autobusowym itp ;-)). blues to sprawa doświadczeń, bluesowiec nie musi być wirtuozem, ale niech on przynajmniej będzie prawdziwy...
zespół
1. breakmaszyna
za konsekwencję, wytrwałość i ogólne nieobcyndalanie się na koncertach. przy jednoczesnym zachowaniu niezwykle wysokiego poziomu instrumentalnego oczywiście...
wokalista
1. leo whiskey
2. mariusz korczyński
2. bogdan szweda
to są ludzie, których płyt mógłbym (i mogę) słuchać bez napinania, że rodacy czy kumple, czy co tam jeszcze
wokalistka
-
nie usłyszałem jeszcze w polskim bluesie wokalistki, która śpiewa na luzie, nie chrypi sztucznie, nie udaje faceta, nie przeżywa bez sensu itd (jak znam to forum, to pewnie zaraz poznam ;-))
gitarzysta
1. andrzej wodziński
2. paweł szymański
3. marcin copik
tak się ucieszyłem, że marcin wreszcie wylazł na świat i będzie można na niego głosować, a tu znowu się schował ;-) ale i tak na niego zagłosuję, bo gra dobrze, chociaż mało go widać...
harmonijkarz
-
mamy w kraju wielu b. dobrych harmonijkarzy ale ja ich nie rozróżniam, chyba że po wyglądzie - a nie o to chodzi
klawiszowiec
-
j.w.
inne instrumenty
1. jarosław wodziński - bębny
2. bartosz niebielecki - bębny
3. mirek "rubens" grabowski - akordeon
wszyscy głosują na skrzypków i basistów (;-)) a przecież bębniarzom też się coś od życia należy, tym bardziej że grają świetnie..
blues akustyczny
1. leo whiskey
2. paweł szymański
3. bogdan szweda
wystarczy posłuchać tylko tego jednego kawałka w wykonaniu leo, żeby wiedzieć że jest poza konkurencją w naszym kraju -
płyta
-
okołobluesowy utwór roku
-
wydarzenie
roman "pazur" wojciechowski w tv
niechby wreszcie temu pazurowi coś zażarło, niechby wreszcie pożył dobrze z tego śpiewania, bo zasłużył przez te 40 lat... wielki mistrz..
odkrycie
breakmaszyna
odkryłem breakmaszynę w tym roku i tego się trzymam ;-)
osobowość roku
-
blues knajpa
-
audycja forum okolice bluesa
-
najlepszy tekst na forum (recenzja, relacja z koncertu itp.)
1. cały temat o hendrixie, założony przez agrypę ()
2. temat o akancie + tekst napisany przeze mnie, czyli rakieta ()
powiem tylko - agrypa jak zwykle zadziwił wszystkich - swoją wiedzą, materiałami (kto widział wcześniej te rysunki hendrixa?) i umiejętnością ich przekazania. dzięki.
no, a skąd mój tekst w tym rozrachunku? zwyczajnie pomyślałem, że skoro mógł poseł komorowski uznać, że będzie najlepszym prezydentem wszystkich Polaków, to i ja mogłem zagłosować na swój własny tekst ;-)
najlepsze zdjęcie na forum
wszystkie fotki adama węgrzynowicza
nie ma chyba możliwości znalezienia jednego, najlepszego zdjęcia na forum ;-) ale fotki adama zawsze mnie zachwycały.
adam "rakiet" kozłowski
adam "rakiet" kozłowski.
tu robię strony www, animacje, ulotki, logotypy i reklamy:
a tu wspominam rakiety: