LATAWIEC Kultury - Będzin
Nowy lokal, a właściwie przebudowany w 100 % dawniejszy "Parapet BUM BUM". Nowy właściciel i nowa jakość. (niebo, a ziemia) Ok.100 miejsc siedzących i deczko więcej w pionie.
Ci co byli w dawniejszym lokalu zapewne nie poznają tego miejsca. Lokal otwarto oficjalnie 15. Kwietnia 2016r . koncertem reage'owego zespołu KONOPIANS.
Byłem na Sylwku i koncercie kapeli
MOONSTONE ,
CREE Sala była wypełniona na obydwu koncertach po brzegi, co świadczy, że rok braku muzyki w Będzinie wypościło muzyczną publikę. Tak więc lokal rokuje jak najbardziej.Zagrałem koncert z
Rockomotive'm i cały koncert z
Bluesferajną Od jakiegoś czasu są też
czwartkowe jam session.. Czasami koncerty prowadzi Christian van Horn znany na Śląsku manager i konferansjer muzyczny.
Wszystko pachnie świeżością. Można wypić i zjeść szybkie dania. Ceny umiarkowane
Nagłośnienie podstawowe (mikser, przody, wzmacniacz i bardzo dobre oświetlenie), choć potrzeba będzie dokupić, choćby odsłuchy. Większe bandy zabierają jak na razie swój sprzęt i akustyków. Mam nadzieję, że w miarę funkcjonowania Szef (też muzyk) zainwestuje w akustykę.Plusem jest też kompletna perkusja na scenie udostępniona przez szefa Michała.
Położenie lokalu dobre w centrum koło ronda tzw. "nerka". Miejsca parkingowe są, na uliczkach wokół lokalu i pobliskiej stacji paliw Lotos - nigdy nie zabrakło wolnych miejsc.
Dojazd dobry z wielu kierunków - niedaleko trasa szybkiego ruchu "Gierkówka".
Szef lokalu płaci sumiennie czasami nawet przed koncertem. Z nim też trzeba negocjować chęć zagrania i wszystkie z tym związane tematy.
W lokalu gra się rożną muzę najczęściej koncerty są w soboty.
Załączam parę fotek z lokalu.