autor: Jan Cegiełka » maja 31, 2010, 10:44 am
AUDYCJA
"Jazz Nocą" 01.06.2010
Witam
Pierwszy Jazz Nocą w miesiącu czerwcu, rozpoczniemy od.........,od CD Bobby Mc FERRINA "VOCAbuLarieS". Postanowiłem wrócić, w formie suplementu raz jeszcze do tej płyty, zważywszy na fakt olbrzymiego wrażenia, jakie TEN ALBUM wywarł i na Słuchaczach i na Forumowiczach naszego Forum blues.com.pl. Do prezentacji wybrałem, tym razem jeden utwór,jednak ze zdecydowanym akcentem na VOCAL ( jest tam także Lisa Fischer!!!)
A że już czerwiec, to musimy się skupić na prezentacji sylwetki Gościa Koncertu Specjalnego, jaki odbędzie się w Filharmonii Kaliskiej w sobotę, 19 czerwca. Gościem tym będzie legenda muzyki fusion, wielki trębacz Randy BRECKER.
Ale zanim przedstawię Jego nagrania z Trio Włodka Pawlika z albumu "Tykocin", wraz z Orkiestrą Symfoniczną, posłuchamy najpierw....utworu grupy Dire Straits ze słynnego albumu "Brothers in Arms",w którym zagrali także Bracia RANDY & MICHAEL BRECKER.
No a skoro wywołałem już Braci B., to posłuchamy dwóch utworów z płyty "Return of Brecker Brothers", którym to albumem, grupa z wielkim zadęciem powróciła na estrady w roku 1992, wydając właśnie pod tym tytułem, wielokrotnie później nagradzaną płytę. Potem wspomniany już fragment "Tykocina".
Serdecznie zapraszam.