autor: Pawel Freebird Michaliszy » maja 24, 2010, 12:26 am
No coż...
powiedzcie mi kur..a jak to sie w tym naszym pieknym kraju dzieje że miernoty ryczą do mikrofonu że uszy zwija i biorą za to konkretną kase a wokalista pokroju Gienka Loski tuła sie po malutkich pubach. Facet ktory może stanąć na froncie najwiekszych w rodzaju Skynyrd czy Black Crowes. Bez żadnych kompleksów ŚPIEWA JAK CHCE!! A wie jak spiewać i co spiewać. W normalnych ukladach paręnaście dobrych - swietnych muzycznie kapel powinni sie o niego zabijać.Problem w tym że Gienek z łatwościa spiewa rzeczy których nikt / prawie / nie potrafi odpowiednio zagrać!!!! Muzycznie - instrumentalnie trzeba by miec poziom Gienka. Podobnie żywiołowo postrzegac muzykę. czuć fenomen tego Faceta. Przychodzi mi do glowy kapela Bracia I Siostry. Tyle że Gienek jest tak roznorodny w tym co robi na zywca że niemozliwym wydaje sie ZAGRAĆ to z nim. I zastanawiam sie gdzie jest problem. Niewielu za nim "zdąży" Kurna ..mamy na naszym podwórku glos na miare Czeslawa Niemena i jakos nikomu nie zalezy aby mu pomóc. Muzycy - co wy na to??????
...............
A koncert w pleszewskim klubie wokalnie massakryczny. Pare razy sie poryczałem. Kapitalnie zmienione aranżacje numerów Lynyrd Skynyrd. Sam Ronnie pewnie sie usmiechał z góry. Thank You Zeppelin , Summertime , Freebird / dziekuje za dedykacje , Simple man , Neddle and Spoon , All I Can Do Is Write About It zmieniony kapitalnie...tu mi lezka poleciala , Mr Banker i wiele innych ZAŚPIEWANYCH tak że kark mi zmroziło!! Summertime - na moja prośbę ; tylko On i gitara i na koniec dobicie leżącego..a capella Jednego serca i...Dziwny Jest Ten Świat..i przywołana TAMTA magia!!!! Nie tylko ja ryczałem....
Wiele muzyki w zyciu słyszalem ale takiej klasy wokalistów jeno paru!! Dosłownie paru.Gienek może zaspiewać książke telefoniczna tak że publika będzie szlochać....
....................
Dziekuję Gienku i Michale. Michal Orlowski przywiozł ICH do Pleszewa. W wakacje chciałbym sciągnąć ich jeszcze raz. Na dużej sali ze znakomitym naglosnieniem.....
..............................................
Nie dajcie soba manipulować. Jesli cos jest shit , to trzeba o tym mówić ; jesli jest cos co wyrasta ponad przecietność , rownież o tym mówmy. Zalewa nas masa zespolów nijakich , miałkich..po prostu słabiutkich...
............................................................