autor: lauderdale » lutego 14, 2010, 9:45 pm
U mnie z muzyka jak z zarciem.
Jak pojadalem w roznych restauracjach to jeszcze nie znaczy ze jestem znawca suszi zwlaszcza , ze za surowa ryba nie przepadam - znafcy.
Mozna jesc np schabowego z czkolada, a do rolady wolowej napchac miskow od Haribo, ale to jeszcze nie znaczy, ze kazdemu musi smakowac - afrykanski snieg.
Sa kucharze ktorzy gotuja i "smakosze" tacy jak ja siadajacy do ryby z nozem i nie potrafiacy nawet nazwac tych wykwintnych dan z francuskiej kuchni , ale to jeszcze nie znaczy , ze nie mam prawa powiedziec , ze mi smakuje - i nikt nie bedzie mnie gryzl w dupe.
Swiat roi sie od rozhisteryzowanych schzofrenikow i ich "sensownych" ocen; jeden sympatyczny gosciu gotuje z pasja stawiajaca go ponad wszystkich ... twierdza .... ale sam to z przyjemnoscia wsuwa kupe z talerza, ktora prawdziwy smakosz raczej gardzi - lubia ci oni Jerzyka ,ale ta jego muzyka to gardza - w koncu to "umpa umpa"...
Poza tym przy jedzeniu sie nie pierdzi, a jak juz sie komus przytrafi to powinien umiec przeprosic - Nina to potrafi nawet jesli w glebi serca uwaza , ze nic sie nie stalo a TEN zapach dobrze sie komponuje z innym smrodem.
Nie na temat? Moze, ale mam prawo miec wlasne zdanie.
Lauder Dale
...zeby grac, trzeba grac ...
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.