Mam dla Poznaniaków i wszystkich w okolicach Wielkopolski, istotną informację!
Już 3 października w klubie Blue Note, pojawi się Miller Anderson! Jeśli nie do końca jesteście pewni czy warto się wybrać, mam nadzieję, że poniższa notka zachęci Was do odwiedzenia klubu właśnie tego dnia
Miller Anderson to znakomity gitarzysta i niezrównany wokalista. Słuchanie go na żywo przywodzi na myśl sentymentalne wspomnienia z czasów, kiedy rock i blues królowały na świecie. Sam artysta był członkiem wielu zespołów i współpracował z prawdziwymi gigantami gatunku. Wymienić tu trzeba Savoy Brown, Chicken Shack, Mountain, T-Rex and Donovan's band. Wystepował gościnnie z zespołem Deep Purple pojawiając się na ich CD/DVD nagranym w Albert Hall w 1999. Rok później brał udział w ich trasie koncertowej. Nagrywał również i koncertował Jonem Lordem. Od 15 lat Miller jest członkiem The Spencer Davis Group. Ostatnio nagrał album z Chrisem Farlowe.
W muzyce Millera Andersona, którą zaprezentujemy w Bluenote odnajdziemy chwile sentymentalne i chwile zadumy okraszone świetnymi granymi ze smakiem gitarowymi solówkami.
Data : 3.październik 2009. Miejsce : Bluenote, ul. Kościuszki, Poznań, g. 20.