Muszę podzielić się z forumowiczami wrażeniami z niezwykłego koncertu jaki odbył się w zielonogórskim amfiteatrze 02 września. na scenie zagrały rockowe zespoły: JAKOŚ TO BĘDZIE, VOTUM, ARMIA, JELONEK i SABATON.
Muszę tu wyrazić swój zachwyt nad koncertem Michała Jelonka. Czy wyobrażacie sobie Vivaldiego lub Paganiniego w rockowej oprawie. Jeżeli nie to musicie przy najbliższej okazji zobaczyć JELONKA. Dał on swoją jazdę w opisywanym na forum festiwalu w Dolinie Charlotty, na Przystanku WOODSTOCK a teraz w Zielonej Górze. Wielka szkoda, że organizatorzy skrócili mu koncert bo nadchodziła pora występu gości ze Szwecji, ale tak bywa na zlepiankach.
Tym gościem był Joakim Broden i battle power metalowa formacja SABATON. Zespół zasłynął utworem upamiętniającym bohaterską walkę żołnierza polskiego w bitwie pod Wizną pt. 40:1
Tak zaczarowali mnie swoim brzmieniem, że wybaczyłem organizatorom skrócenie koncertu JELONKA. Ok. 2000 widzów zgromadzonych w amfiteatrze śpiewało razem z zespołem. Koncert ten udowodnił, że nie trzeba wystawiać gigantycznych scen na stadionach, by wysłuchać i przeżyć wspaniały koncert. W niedzielę zespół zagra koncert w miejscu związanym z ich przebojowym utworem, w Strękowej Górze nad Narwią. Kto może niechaj tam jedzie
JELONEK w akcji
SABATON w trakcie utworu 40:1
Prawie wszyscy z zespołu SABATON
A tu możesz posłuchać ten niezwykły utwór, który Polakom uzmysłowił, że w trakcie wybuchu II Wojny Światowej walczyło nie tylko Westerplatte
http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0