Na koncercie /
9.05.2009 Krakow - Harris Piano Jazz Bar (godzina 21.00)/
ponownie wspierac nas bedzie
Kasia Maliszewska :)
KATARZYNA MALISZEWSKA
O samej sobie:
Ukończyłam 5-cio letnie dzienne studia na Politechnice Poznańskiej z tytułem
mgr inż. Ergonomii i Inżynierii Jakości.
Ostatecznie zajęłam się wyłącznie muzyką i muzykowaniem, można by rzec „wszczepionym” w genach przez rodziców – Aleksandra Maliszewskiego (kierownika orkiestry ALEX BAND) oraz Krystyny Maliszewskiej (grającej przez wiele lat na fortepianie i skrzypcach). Muzyka zawsze stanowiła dla mnie nie tylko hobby, ale i to coś, co sprawia, że chce się żyć.
Najwięcej wiedzy i doświadczenia zdobyłam uczestnicząc w różnego rodzaju warsztatach muzycznych, m.in. Blues nad Bobrem, gdzie w 2003 roku otrzymałam nagrodę im. Michała Kobusiaka na najlepiej zapowiadającego się gitarzystę. W tym samym roku odebrałam I nagrodę w konkursie „Zaczarowany Świat Harmonijki” w kategorii: gitara. W 2006 roku otrzymałam wyróżnienie za osobowość sceniczną, gdzie jury (m. in. Andrzej Trębacki /Nadciśnienie/, Tomasz Lipert /De Mono/ czy Ryszard Gloger /Radio Merkury/) doceniło nie tylko mój warsztat gry ale i umiejętności wokalne.
Współtworzyłam zespoły TAXI BLUES oraz Woman Blues Band (oba zostały wysoko
usytuowane w plebiscycie Blues Top) oraz BREAK TIME. Grywałam i uczyłam się gry u boku znakomitych artystów i muzyków, tj. Marek Raduli (ex. Budka Suflera) , Leszek Cichoński (Blues Guitar Workshop), Jurek Styczyński (Dżem) , Artur Lesicki (Acoustic Harmony), Carlos Johnson, Terry Man.
Od stycznia 2008 roku – jestem redaktorem Magazynu Gitarzysta, w którym prezentuje workshop bluesowy „Kolory w bluesie”, od 2007 roku należę do grona wykładowców bolesławieckich warsztatów muzycznych Blues nad Bobrem.
Na co dzień jestem kierownikiem zielonogórskiego Impresariatu Artystycznego Music Fields (
www.funmedia.pl/impresariat ), w którym wykładam gitarę oraz prowadzę salę prób. W przygotowaniu jest podręcznik do nauki gry na gitarze od podstaw. Poza tym zajmuję się głównie komponowaniem muzyki, czego efekt mam nadzieję w niedługim czasie uwieńczyć nagraniem płyty (W 2006 roku jeden z utworów „Sen o śnie” znalazł się na II miejscu w konkursie Radia Zachód „Przebojem na antenę”, natomiast instrumentalny utwór „Breaktime with the guitar” – co niedzielę gości na antenie poznańskiego radia Afera).
Styl muzyczny, którego przedstawicielką jestem oscyluje wokół bluesa, lekkiego jazzu i muzyki instrumentalnej. Współtworzę obecnie 2 projekty muzyczne: PALISOUNDER (
www.myspace,com/palisounder ) oraz LGW4U. Gram techniką hybrydową, palcową – co pozwala mi na udział zarówno w wieloosobowych projektach muzycznych, jak i występach solo.
KONTAKT:
tel. 0502 602 591, e-mail:
k.maliszewska@funmedia.pl
http:
http://www.kasiamaliszewska.pl
Ps. Tekscik przekopiowalem z oferty koncertowej Kasi