Ju? s?!!!!!!!!!!!!!!
http://www.musiccenter.pl/?mod=brand&g1 ... 255&page=1
Dosta?em swojego V6 Icon!
Pierwsze wra?enie... Hmmm... Spodziewa?em si? lakieru poliestrowego a tu na wierzchu matowy akryl... Przyzwyczajam si?, coraz bardziej podoba si? to wyko?czenie. Manualnie gitara ?wietnie wykonana, dobrze wywarzona, wygodna... Elektronika jak we wszystkim, przewodziki chudziute?kie, s?abo ekranowane, pewnie za jaki? czas wymienie ale za to pikapy graja zajebioza! Mocny, zwarty sygna? mocno nasycone w niskie cz?stotliwo?ci. To mnie powali?o, bo bior? do ?apy lekk?, zgrabn? gitare a tu tak pot??ny sound! Na pocz?tku mia?em ma?y incydent z pierwszym plastikowym progiem... P?k? r?baniec, od tak! Co jest grane...? Gitare odda?em Markowi Leuto (zawodowy lutnik, jeden z najlepszych w kraju POLECAM!), kt?ry wyja?ni?, ?e frezarka wycie?a w podstrunnicy otwory idealnie p??okr?g?e pod profil prog?w natomiast ci?cie na pierwszy pr?g by?o proste a sam pr?g NIE. Mia? taki sam promie? jak pozosta?a reszta... Takie ma?e niedopatrzenie i zonk... Na dobre wysz?o!
Marek zamieni? mi siode?ko na tward? ko?? wiec teraz nie do??, ?e idealnie oparte s? struny "mojej" grubo?ci to instrument zyska? jeszcze sporo na brzmieniu!
Co do tego "feleru" to zwyk?a ciekawostka bo dotyczy?a tylko mojego modelu
...
Mimo wszystko polecam zamian? plastiku na solidne siode?ko, to naprawde nadaje gitarze wyra?nej zmiany!
Instrument jest wyj?tkowy!
Niepowtarzalny Design starego Relica, ?wietny stosunek jako?ci do ceny. Jako?ciowo r?wny instrumentom marki Blade, Fender Highway One...
Co do samych V100 czyli Les Paul'i to powiem tylko tyle: ?arty si? sko?czy?y!!!
W por?wnaniu do Richwooda V100 s? bardziej drapie?ne brzmieniowo. Bardziej otwarte w ?rednicy z charakterystycznym piachem. Richwood by? cieplutki, cichutki a te V100 poprostu rozpruwaja flaki! Warto to sprawdzi?! POLECAM