autor: dmin » lutego 29, 2008, 2:22 pm
"ja się nie zgodzę. W Stodole wejdzie do 1000 ludzi a na Skwer pewnie z 5-10 razy tyle a i na frekwencje wieksza niz na Gregga można liczyć w ciemno. Więc mogli to taniej skalkulować.
Co do organizatora i jego żony, psa itp. Teraz takie czasy, że sponsorów się szuka do wiekszych (a także i mniejszych) koncertów, a nie wyciska co można z fanów. Szczególnie w przypadku tak medialnego, znaczy znanego, wykonawcy jak Clapton, powinno to być dużo łatwiejsze niż np. w przypadku Gregga"
Powiem tak.To plener ale jako że jest podział na VIP sektor,siedzący i stojący organizatorzy zapewne postawią konstrukcję która spowoduje iż będzie to tzw zadaszony plener(trybuny z dwóch stron nie gołe pole) więc nic Ci na głowę nie spadnie, żaden deszcz a i liczba uczestników to będzie z górką dwa-do pięciu tysięcy.To nie jest wyciskanie ile można a niezbędne minimum +zysk.Dam głowę iż postawienie samej sceny pod ten koncert to 10tys euro(mniemam tak wobec faktu iż tacy artyści lubią mieć np wybieg)
W ciemno to można jedynie trafić i to też po palcu:))) wierz mi że,choć Clapton to artysta legendarny i z pierwszego obiegu tak o sponsorów z workami pieniędzy mogło być trudniej-powiesz "a Banki" powiem no dobra Bank da bo lubi mieć etykietę mecenasa kultury<w końcu jak zostawiać komuś kasę to tylko kulturalnemu>ale to jest tak....szukając sponsora trzeba mówić na wyrost trzy razy bo i tak z żądanej kwoty dostanie się 1/3(na Jana Kulczyka,Jana Palikota czy Ryszarda Krauzego nie licz)
Na pewno duuużo łatwiej poszło z The Police.Czemu tak sądzę?ano temu że o Claptonie nie przeczytasz że pokłócił sie z Copelandem ani że uprawia seks tantryczny przez siedem godzin ani że wystąpił na urodzinach Abramowicza za 4 mln dolarów).Kończąc-medialny na pozór.Ale oczywiście jeśli WIESZ LEPIEJ to następnym razem sam poszukaj sponsora znajdź miejsce, zrób "komerszals pod kejsa":)) sprostaj wymogom rajdera,ugość gwiazdę jak króla a na koniec usiądź w fotelu ze szklaneczką whiskey i powiedz po koncercie <dziś zarobiłem naprawdę lekką rąsią>życzę Ci tego z całego serca.
Ostatnio zmieniony lutego 29, 2008, 2:29 pm przez
dmin, łącznie zmieniany 1 raz
Co z?ego, to nie ja.