Witam.
Oto pierwsza "20" mojej ankiety na przeboje polskiego bluesa.
W sumie internauci podali 87 tytułów. Głosy oddało ok. 50 osób. Liczyłem, że będzie Was wiecej.
Lista wszystkich tytułów ukaże się niebawem (mam nadzieję, bo wciąż usuwana jest u nas awaria) na TB-OnLine.
TADEUSZ NALEPA/BREAKOUT - MODLITWA
JAN KYKS SKRZEK - SZTAJGER
SŁAWEK WIERZCHOLSKI & NZB - CHORY NA BLUESA
DŻEM - CZERWONY JAK CEGŁA
ADAM KULISZ - BOOGIEMAN
TADEUSZ NALEPA/BREAKOUT - KIEDY BYŁEM MAŁYM CHŁOPCEM
ELŻBIETA MIELCZAREK - POCZEKALNIA PKP
MARTYNA JAKUBOWICZ - W DOMACH Z BETONU
JAN KYKS SKRZEK - TO BOŁ CHOP
KASA CHORYCH - BLUES CÓREK NASZYCH
ADAM KULISZ - BLUES KUBUSIA PUCHATKA
BLUES FLOWERS - TRABANT BLUES
SŁAWEK WIERZCHOLSKI & NZB - BLUES MIESZKA W POLSCE
TADEUSZ NALEPA/BREAKOUT - ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU
KASA CHORYCH - BLUES CHOREGO
ELŻBIETA MIELCZAREK - HOTEL GRAND
BOOGIE BOYS - BOOGIE WOOGIE CAŁĄ NOC
JAN KYKS SKRZEK - O MÓJ ŚLĄSKU
DŻEM - WEHIKUŁ CZASU
JAN KYKS SKRZEK - BO TAKIE SĄ DZIEWCZYNY
Dla mnie ta lista na pewno będzie pomocna przy przygotowywaniu nagrań do Radiowej Kafejki w Radiu Kraków w sobotę 8.09 w godz. 10'00 - 12'00 oraz "Przebojów Polskiego Bluesa" w Radiu eM107,6 Katowice w sobotę 15 września w godz. 16'00-19'00. Zaprezentuję też jednak kilka innych tytułów. Mam też nadzieję, że nasza mini - ankieta będzię również pomocna innym radiowcom.
A może wszyscy, którzy z okazji Polskiego Dnia Bluesa planują grać polskie przeboje, umówią się, że np. zaprezentują w swych świątecznych programach pierwszą "5" czy "!0"? Taka akcja napewno spowoduje większe osłuchanie się z największymi przebojami bluesa w Polsce. Rad bym usłyszał opinie na ten temat od prowadzących audycje promowane na tym forum.
Dziękuję wszystkim, którzy przyłączyli się do mojej akcji, a tych którzy ją zignorowali zachęcam do większej odwagi i aktywności w przyszłości.
Pozdrawiam,
Andrzej Matysik