autor: Syd » kwietnia 20, 2013, 3:58 pm
Niemcy . Miasto Essen . Znajduję się na terenie parku . Spacerkiem podążam w kierunku Grugahalle . Wyławiam uchem dźwięki gitary . Tak , znam ten ton gitary z płyt . To Alvin Lee . Jestem przy wejściu , mijam parę drzwi . Jestem w hali . Na scenie muzycy . Czas próby przed koncertem . Alvin Lee z nieodłączną gitarą , Leo Lyons z basem , za perkusją Rick Lee . Klawiszowiec Chick Churchill nieobecny . Z pół godziny mojej obecności przy krawędzi sceny . Degustuję Dibels Alt . Muzycy odmawiają poczęstunku . Przed nimi koncert .
Pora wieczorna . Hala zapełnia się publicznością . Przed występem Ten Years After , muzykuje nieznana mi grupa . Sprzedaż piwa w plastikowych szklankach . Spożywanego i kupowanego w trakcie koncertu . Przemieszczam się bliżej muzyków . Pod nogami walają się opróżnione naczynia . Brzmienie grupy , wyśmienite . Repertuar i sound, jak na krążkach Recorded Live i Undead . In plus , vocal Alvina . Na żywo więcej niuansów , soul i blues w jego interpretacji głosowej . Kilka bisów w konwencji rock'rolla . Tańcząca część widowni . Publiczność śpiewuje z gitarzystą . Konwencja pikniku . Parkiet hali , osłonięty miękką , grubą wykładziną . Trzy czwarte hali , przepierzona ciężką kotarą . Polepszanie akustyki . Muzyka nie grzęźnie w konstrukcji budowli . Były cytaty z Presleya , Berrego , Hermana , Koopera . I z Cream , Hendrixa
Niesamowicie zagrane , I Can' t Keep From Cryin ' Sometimes .
Bardzo interesujące dwa nagrania . Polecam uwadze muzyczny parowóz bluesowy , Prędkość Zabija i
Powolny Blues w Ce . Speed Kills . Slowly Blues In 'C' . Płyta z 1969 roku ,, Ssssh ".
Podwójne wydawnictwo z 1973 roku ,, Recorded Live ". Frankfurt .
.