No,a ja..Ja gram tam na paru instrumentach
Może chronologicznie zacznę..
Na gitarze gram już w sumie od 6-7 lat. 3 lata na klasyku,dopóki nie uzbierałem sobie na gitarę elektryczną.Tyaa,musiałem "sam" sobie zakisić pieniądze na nią,co nie było łatwe w moim wieku (ileż ja wtedy miałem..Zacząłem zbierać w wieku 10 lat
).Ale przez to przynajmniej znam wagę tego instrumentu,wiem jak trzeba się postarać,żeby wreszcie poczuć ją w łapach i powiedzieć "To moje,wara"
Będzie już trzeci rok jak się zapisałem do szkoły muzycznej..Ale uwaga - nie na gitarę,tylko na kontrabas
Z początku w ogóle mi się nie podobał (chciałem na skrzypce..Ew. na wiolonczele),ale teraz ze względu na różne drogi kontrabasu (klasyczna muzyka,jazz,blues,alternatywna) uważam,że podjąłem dobry wybór
Z tym,że czasem miewam straszne "doły muzyczne",że jednak czasem brakuje mi melodyjności w partiach na bas w rzeczonym jazzie,czy bluesie (ale możliwe,że po prostu ja jeszcze za mało słyszałem i nie znam wielu zastosowań,"dróg" kontrabasu
)
Prócz tego od dawna jestem zafascynowany folkiem różnorakim.Najbardziej chyba jednak irlandzkim i z tego też powodu zakupiłem sobie tin whistle,na którym też co nieco umiem pograć (chociaż trochę już nie grałem..Hmm,chyba pora to odświeżyć
)
No i skoro szkoła muzyczna,to i zacząłem w tym roku lekcje gry na pianinie.Jakoś idzie..Grunt,że się rozwijam
Niestety (albo stety?) mam tak,że mam nieodpartą chęć grania na wielu instrumentach
Ale oczywiście nie mam zamiaru zaniedbać moich obecnych instrumentów..Wręcz przeciwnie,rozwijać się cały czas
Co do zespołów..Byłem w jednym,ale na krótko.Jeden koncert tylko zagraliśmy (ja jako gitarzysta)..I już od ponad roku bezskutecznie próbuję znaleźć sobie miejsce w jakimś przyjemnym zespole,czy to bluesowym,czy jazzowym..I tu nieważne czy na gitarze,czy na kontrabasie
Cóż..Albo nie szukam wystarczająco dobrze,albo po prostu mam pecha
Uff..Się nieco rozpisałem
Przepraszam ^^"