11 GRUDNIA ZA FCZEŚNIE FSTAŁEM W LEŚNICZÓWCE

Dajcie znać o najmniejszych nawet koncertach Bluesowych (i nie tylko) w Waszej okolicy!

Moderator: mods

11 GRUDNIA ZA FCZEŚNIE FSTAŁEM W LEŚNICZÓWCE

Postautor: lech » października 28, 2011, 1:02 pm

Powstali pod koniec 2008r. Założycielami są bracia Michał Bydłosz (Gitara, Wokal) i Grzegorz Bydłosz (Bas). Ze Sławkiem Ułanem (Harmonijka) znali się z poprzednich projektów muzycznych, w których mieli okazję razem uczestniczyć. Do nich dołączył Marcin Kozłowski (Perkusja) i tym samym klocki bluesowej układanki zostały skompletowane.
Swój pierwszy występ przed publicznością zespół zaliczył 16-go maja 2009 roku. Od tego czasu rozpoczęła się powolna ekspansja na polski, bluesowy rynek muzyczny.
Obecnie grupa koncertuje w wielu klubach na terenie kraju takich jak: wrocławski klub "Alive" , "Rock & Blues Pub" w Pruszczu Gdańskim , " Blues Club" - Gdynia, szczeciński "Free Blues Club".
Muzycy mają na swym koncie również udział w festiwalach takich jak: "Las Woda i Blues" ,"Solówka" czy w projekcie Henia Szopińskiego o nazwie "Blues Express" - Za Fcześnie Fstałem zagrało w pędzącym po torach wagonie niezapomniane 6 godzin bluesa w najlepszym wydaniu, przy temperaturze przekraczającej 50 stopni !!
Zespół rozpoczynał trasę koncertową legendy bluesa Franka Moreya pochodzącego z Lowell w stanie Massachussets w USA. Wystąpili na międzynarodowym festiwalu Bluesowym "Olsztyńskie Noce Bluesowe " jako odkrycie roku zaproszeni przez organizatorów. Tam zaprezentowali się wśród takich zespołów jak "Harlem" czy "Dżem"
W grudniu ukaże się I album zespołu ZA FCZEŚNIE FSTAŁEM
skład osobowy :

Michał Bydłosz - Wokal, gitara
Grzegorz Bydłosz - Gitara basowa
Marcin Kozłowski - Perkusja
Sławek Ułan - Harmonijka, gitara

www.zafczesniefstalem.pl
Manager: bebcio50@wp.pl Lech Bekulard 603 635 569
Obrazek
XXI PRZYST.WOODSTOCK,VIII BLUES NAD ODRĄ, BLUES BEZ BARIER, WOŚP
https://www.facebook.com/michael.win.9469?fref=ts
Awatar użytkownika
lech
bluespatronize
bluespatronize

nowoczesne kuchnie tarnowskie góry piekary śląskie będzin świętochłowice zawiercie knurów mikołów czeladź myszków czerwionka leszczyny lubliniec łaziska górne bieruń

Wróć do Koncerty