Zapraszam na koncerty akustyczne duetu:
VIRGIS JUTAS (LT) & BOGDAN TOPOLSKI
21.05. 2011 - Marijampole (LT), Pizza Jazz, Europe Royale Hotel
22.05.2011 - Warszawa, Staromiejski Dom Kultury, Blues na Niedzielę, godz. 19.00, Bilety w cenie 10 zł dostępne na godz. przed koncertem. Rezerwacja od 12 maja: tel. 228-312-375
23.05.2011 - Suwałki, ogród letni Rozmarino
Virgis Jutas - jeden z najlepszych gitarzystów i wokalistów na Litwie. Lider formacji Blues Makers, która działa od ponad 15 lat i wydał sześć płyt CD. Jest stałym gościem największych festiwali na Litwie. Razem z zespołem Blues Makers i w duecie z Aleksandrem Belkinem (liderem zespołu The Road Band) koncertował również w Polsce (Olsztyńskie Noce Bluesowe 2002, Galicja Blues Festival 2006, Toruń Blues Meeting 2003), w Niemczech, Rosji, Turcji i Szwecji. Współpracował z amerykańskimi wokalistami blues-rockowymi jak Jimmy Lawsonem i Gary Lowellem oraz z wirtuozem harmonijki ustnej - Dov Hammerem (USA). Ostatnio otwierał koncerty na Litwie takich wykonawców jak John Mayall, Candy Dulfer czy Chris Botti.
Bogdan Topolski - udziela się w wielu przedsięwzięciach muzycznych. Z zespołem Night Come w 1993 został laureatem festiwalu Rawa Blues. Potem z formacją Kawa z Deszczem zdobywał nagrody indywidualne jako najlepszy gitarzysta na festiwalach Bluesiada, Noc Bluesowa Rawa Mazowiecka, Kraśnik Blues Meeting, Blues nad Bobrem i inne. Zagrał na kilkunastu festiwalach bluesowych w Polsce. Od 2010 współpracuje z nowym bandem Flesh Creep, który wystąpił już na kilku festiwalach w kraju i za granicą (Notodden Blues Festival, NO, i Druskienniki Blues Fest, LT). Współpracuje z muzykami z USA, Norwegii i Litwy, działa w ramach European Blues Union (www.bluesyou.com), od czterech lat jest dyrektorem artystycznym Suwałki Blues Festival - jednego z najważniejszych wydarzeń bluesowych w Polsce. Nagrał kilka płyt CD, w 2010 wraz zespołem Wniebowzięci wydał płytę "Chwila pojednania" i zagrał jako gość na płycie Sławek Wierzcholski + Jan Błędowski i Nocna Zmiana Bluesa pt. "Koncert w Suwałkach".
Zapraszam.[/b]