Witajcie..
KURNA.. to i ja sie odezwę..
Przez 16 lat mojej dziennikarsko-pasjonackiej działalnosci nawiązałem setki kontaktów.
na nikogo się nigdy nie powoływałem...
Od czasu Radia Jarocin moja działalność / że tak ją nazwę / przybrała większe formy.
Oczywiście zacząłem po 4 latach funkcjonowania Ja Radio Jarocin szukać kontaktów i dostepu do płyt które trudno było wtedy zdobyc nawet w Europie. A dziś???
Ta machina działa juz sama..
Nie proszę już o płyty . Zainteresowani przysyłają mi je sami , z własnej dobrej woli. Managementy przesyłają sobie mój adres i kontakt i ślą płyty , dvd etc...To są w dużej części dobre, wręcz przyjacielskie już kontakty. Otrzymuje płyty często długo przed premierą.
Ale to sa lata mojej pracy..moich wyrzeczeń etc...
Tu i ówdzie pojawiały sie nazwiska polskie. Nie dziennikarskie. Ot facet z Łodzi sobie wymyśił że napisze do Stefani / żony Warrena / że jest redaktorem - wydawca etc...i chce promowac zespół w Polsce w zamian za przysyłane płyty. Oczywiście ten email trafił najpierw do mnie...
...................................................................................
Wszystkie moje noty z Twój Blues / recenzje , Magia Białego Południa/ , Metal Hammera tłumaczone przez Martę ,wyrażnie są oznaczone tj Nazwa pisma , numer , rok , strona etc
Nigdy nie przytoczyłem pracy kogokolwiek innego. Mam szczery zamiar powrócic do Twój Blues. Rozmawiałem z Red. Naczelnym. Zresztą współpracowało nam sie dobrze/ no prawie - bo z moją dyscyplina pisarską nie jest najlepiej/
................................................................
Najgorsze jest jednak to ze rózni bezimmieni / nie dziennikarze / powołują sie na mnie lub innych redaktorów czy agencje koncertowe , próbując załatwiać swe prywaty.
Juz wtedy ostrzegałem że jesli jeszcze raz ktos powoła sie na Tangerine lub moja osobe - oddaje sprawe do sądu.
......................................................................
Coż...zaczynałem tak jak Przemek. Od nawiązania kontaktu.To rozumiem.
Ale powinienes Przemku wyjasnic te wszystkie niedomówienia.. Tak aby wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam serdecznie życząc spokoju
Ps. tak na marginesie
Wczoraj przysłal mi swój najnowszy album JIMMY HERRING / JAZZ IS DEAD , WIDESPREAD PANIC ETC/
Nie prosiłem o to....tym większa moja radośc.
Wysłanie płyt zaanonsowali mi równiez Derek Trucks , Brian Buckley czy Rainsinhead...oj wielu innych
Pisze to po to nie aby sie chwalic ale po to byście zrozumieli mechanizm takiego działania...
Ktos musi nawiązac kontakt a od artysty zalezy czy zechce korenspondować...
A swoja droga zawsze wysyłam playlisty do zainteresowanych...
Oczywiście namiary na radio , audycję etc
pozdrawiam raz jeszcze
ach i jeszcze jedno..
wysyłam i wysyłalem do Stanów płyty polskich artystów...
ZDROWA WODA , DZEM , SEVEN B , LESZEK CICHOŃSKI , HIGHWAY , OSŁY ni i wiele innych...
Michael Buffalo Smith, administrator GRITZ pisal mi jakies 2 lata temu że przed kolejnym benefitem w rocznice smierci Skynyrd z głosników leciała tylko i wyłacznie polska muzyka..Ludzie byli zachwyceni....
To równiez jedna z tych wiekszych radości...